KOPPNING
S1 s2

KOPPNING

Koppning


Koppning är en gammal beprövad behandlingsmetod som använts sedan tusentals år i Kina och i övriga världen. Det är en teknik som används  till avslappnande koppingmassage, olika skönhetsbehandlingar och behandling av lokal qi- och blodstagnation. Speciellt effektiv är den mot dålig blodcirkulation och rensning av toxiner i kroppen (detox).


Koppning lämpar sig utomordentligt som egen behandlingsform eller i kombination med massage.


Vad är koppning?


Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av koppor som placeras på kroppen skapas ett  undertryck som främjar lymf- och blodcirkulationen, ökar blodgenomströmningen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven. Koppning brukar liknas vid en djup bindvävsmassage.


Koppning används som en alternativ behandling eller som ett komplement till massage och akupunktur för att t.ex avleda spänning, smärta, värk och senfästeinflammation. Man kan även använda koppning för att utföra ansiktsbehandlingar och reducera celluliter.


Hur fungerar koppning?


Kopporna kan vara tillverkade av glas eller silikon. Även formen och storleken varierar beroende på för vad de ska användas till. Innan  behandlingen påbörjas smörjer man in huden med en olja eller kräm för att kopporna ska kunna föras smidigt över huden.


Koppning är ett sätt att med vacuum stimulera huden och därigenom påverka inre funktioner. Vacuumtrycket ger en kraftigare genomblödning och värmeökning än vid massage. Det vakuum som då bildas ökar blodgenomströmningen i bindväv, muskler och underhud som ger en kraftfull cirkulationsökning.


Koppningsmassge utförs genom att dra kopporna över huden. Man kan då mycket effektivt öka cirkulationen av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en mycket behaglig massage.


Kopporna kan även användas som punktbehandling. De får då sitta kvar för att lösa upp besvärliga muskelknutor. Effektivt vid smärta.


Koppningsmassage är en djupgående metod, som rensar kroppen från slaggprodukter, aktiverar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret. Om bortförseln av slaggprodukter inte fungerar tillfredsställande så samlas de i stället upp i bindväven och orsakar smärta.


KONTAKT

Adress: Storgatan 33B, Robertsfors
Email: anna@gradins.nu
Telefon: 070-286 96 10

Öppettider

Anpassade

Följ oss

Copyright © All Rights Reserved.