GUA SHA

  

Gua sha

  

Gua Sha tekniken är cirka 4500 år gammal och används idag framförallt av terapeuter som arbetar med traditionell kinesisk medicin. Gua Sha är en del av den klassiska kinesiska medicinen. Denna teknik har använts i tusentals år i den östasiatiska traditionen.

AKUPUNKTUR

  

Akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin

  

Akupunktur betyder nålbehandling och är en del av traditionell kinesisk medicin, som även innefattar kinesisk massage, örtläkekonst och qigong (meditativ rörelse). Inom traditionell kinesisk medicin kallas människans livskraft för qi. Vid sjukdom beskrivs flödet av livskraften qi som störd. Med akupunktur kan jämvikten och ett lagom flöde av qi uppnås, vilket återställer hälsan eller lindrar sjukdom. Akupunktör är yrkestiteln för den som utför akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin. Utbildningen pågår under minst tre år. Ett flertal behandlingstekniker ingår, likaså skolmedicinsk utbildning.

KINESOLOGITEJP

  

Kinesologitejp

  

Huvudfunktionen för kinesologitejp är att öka cirkulationen i blodkärl och lymfsystemet, hjälpa störd cirkulation att komma igång, ta bort inflammationer, ta bort smärta, understödja musklernas funktion samt hjälpa lederna i sin naturliga rörlighet och begränsa rörligheten vid skador. Kineologitejp ger stimulering och effektiv cirkulationsökning dygnet runt. Den lyftande egenskapen underlättar flödet av kroppsvätskor, qi och blod i området. Det lymfatiska systemet påverkas genom ett förbättrat genomflöde. Tejpningen ger en känsla av stöd vilket ger en trygghet i rörelser och en helande vila. Personer med kroniska inflammationsprocesser som innebär ett förhöjt muskeltonus får ofta störd nattsömn. Eftersom tejpen behandlar hela dygnet upplevs sömnen förbättrad samt minskade spänningar i muskulaturen. Med hjälp av kinesologitejp aktiveras musklerna. Tejpen kan användas under en lång tid utan att det skapas en atrofi i muskulaturen.

KOPPNING

  

Koppning

  

Koppning är en gammal beprövad behandlingsmetod som använts sedan tusentals år i Kina och i övriga världen. Det är en teknik som används  till avslappnande koppingmassage, olika skönhetsbehandlingar och behandling av lokal qi- och blodstagnation. Speciellt effektiv är den mot dålig blodcirkulation och rensning av toxiner i kroppen (detox). Koppning lämpar sig utomordentligt som egen behandlingsform eller i kombination med massage.